Relatietherapie2018

Relatietherapie

Het laatste wat je wilt is je alleen voelen in je relatie.

Vraag jij je af hoe het komt dat jullie zo snel woorden hebben? Spanningen die over onbelangrijke zaken lijken te gaan, maar die toch als heel belangrijk voelen? Is het moeilijk om niet scherp en verwijtend te klinken. Kan je zelfs helemaal uit je dak gaan als je je niet begrepen of gehoord voelt? Of ben je meer het type dat juist heel stil wordt bij die spanningen? Degene die hoopt dat het ophoudt en het liefst uit het beeld zou verdwijnen tot de storm voorbij is?

Hechtingsrelaties zijn de enige banden op deze planeet waar iedere willekeurige reactie altijd nog beter is dan geen reactie. Als we geen emotionele reactie krijgen van een geliefde moeten we wel protesteren. Alleen doen we het vaak ´onhandig´. Ons protest is de start van een ruzie of koude oorlog en het eindigt ermee dat we ons alle twee alleen voelen. Dat de ander protesteert of zwijgt doet ons zoveel zeer, omdat juist die ander zo belangrijk voor ons is.

Gun je relatie het beste wat er is

Onze relatietherapie is gebaseerd op Emotionally Focused Therapy. Wij zijn erkent opgeleide EFT therapeuten. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat in 70% van de gevallen deze therapie een blijvend positief resultaat heeft voor de relatie. Bij andere relatietherapie vormen ligt dit rond de 40%. Bij bijna alle relatieproblemen kan EFT worden toegepast. Er zijn twee voorwaarden:

  1. Er mag geen fysiek geweld spelen in jullie relatie (als dit aan de orde is, dient dit eerst te worden opgelost voordat een EFT therapie kan worden gestart).
  2. Jullie moeten beiden de relatie nog een kans willen geven of tenminste de bereidheid hebben om de overlevingskans van je relatie serieus te onderzoeken.


Relatietherapie met een heldere aanpak

De therapie bestaat uit drie fasen:
De eerste fase is gericht op het gezamenlijk stellen van een diagnose en het onderkennen en leren stoppen van de negatieve patronen in de relatie.
De tweede fase is gericht op het leren om je opnieuw met elkaar te verbinden en oude kwetsuren die jullie hebben opgelopen te onderkennen en te helen.
De derde fase is gericht op het vasthouden van de verworven nieuwe positieve relatiepatronen, en het kunnen voortzetten van de groei in jullie emotionele verbondenheid.

Voor mensen die van verder weg moeten komen doen we ook meerdere sessies achtereen. Of een hele ochtend, middag of hele dag.

Locatie en kosten

Relatietherapie bieden wij vanuit onze werkplek in Ooltgensplaat (Goeree Overflakkee).
Wil je weten of relatietherapie en de therapeut voor jullie passend is, maak dan een afspraak voor een intakegesprek.
Dit gesprek bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een kennismaking  en in het tweede deel verkennen we de relatie problematiek en wat EFT voor jullie kan betekenen.
Zowel na de kennismaking  als na de diagnose kunnen jullie besluiten of jullie door willen gaan.
Als jullie besluiten na de kennismaking niet verder te gaan, worden er geen kosten berekend, daarna betalen jullie gewoon voor één sessie.

Relatietherapie kost € 160,- per sessie van 1,5 uur. Afhankelijk van hoe en bij wie jullie verzekerd zijn vergoedt de verzekeraar een deel van deze kosten.

Aanmelden Relatietherapie

Doen jullie de therapie liever kort en krachtig? Kies dan voor één week intensieve relatietherapie in Frankrijk!

Brochure Relatieontwikkeling Intensief

De openingstijden van de praktijk